Tilbehør til gyngestativer

Et gyngestativ er ikke længere ”bare” et gyngestativ. Du kan få et hav af forskelligt tilbehør, som enten hører med til det gyngestativ, du køber, eller som kan tilkøbes efterfølgende. De fleste gyngestativer er udformet således, at der er kroge i toppen, så du kan udskifte gyngerne.

Forskellige gynger

Gyngerne kan udskiftes med alderen, så ikke du behøver at investere i et helt nyt gyngestativ, når dit barn bliver for stort til babygyngen. Den allerførste gynge, dit barn kan få glæde af, er en sansegynge eller fugleredegynge, hvor barnet kan ligge på en pude og få en svingtur. Fugleredegyngen er som regel også et hit hos større børn. Senere kan en babygynge tilføjes og efterfølgende en standard gynge udformet i enten plastik, træ eller med et dæk. Fordelen ved dækgyngen er, at to børn kan gynge samtidig. Dette er også tilfældet med en tvillingegynge.

Andet tilbehør

Ud over gynger, kan der tilføjes andet tilbehør til krogene. Det er egentlig kun fantasien, der sætter grænser. Alt fra gymnastikophæng til klatrereb og gyngebolde kan opsættes som alternativ til de traditionelle gynger. Sørg for at købe nogle kroge eller beslag, der passer til tilbehøret.

Udvid gyngestativet

Et gyngestativ kan også fås eller udvides med andre legeredskaber som for eksempen en rutsjebane, en klatrevæg, en sandkasse eller et legetårn. I stedet for, at børnene skal lege forskellige steder i haven, kan de lege det samme sted men med forskellige aktiviteter. Det er på den måde også lettere for dig som forælder at være sammen med flere børn på én gang undervejs i legene. Andre fordele er, at det er pladsbesparende og billigere med en samlet løsning frem for flere enkelte aktivitetsredskaber.

Sikkerheden først

Alle børn prøver på et eller andet tidspunkt i deres liv at falde af gyngen. Derfor er det en god idé at tænke over, hvor gyngestativet placeres, og hvilket underlag der er. Gyngestativet kan enten stilles på græs, flis eller i en sandkasse for et naturligt sikkert underlag, eller der kan købes et faldunderlag, der sikrer barnet en blidest mulig landing ved fald.

Er gyngen monteret med kæder eller reb, kan det være svært eller ubehageligt for barnet at holde fast i længere tid. Det er derfor en god idé at købe nogle gummibeslag og trække ud over, så barnet bedre kan holde fast uden ubehag, og derved mindske risikoen for fald. Du kan også købe gummisæder til at sætte på gyngerne, så ikke de små numser glider ned.

Vil du vide mere om tilbehør til gyngestativet, kan du læse meget mere her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *